tirsdag 8. juni 2010

Informasjon vedrørende mulig konflikt ved Gardermoen

På bakgrunn av varsel om betinget permittering ønsker NAF-klubben på Gardermoen å opplyse om følgende;

1. En eventuell konflikt vil være mellom NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) etter et eventuelt brudd i meklingen mellom partene.

2. Uorganiserte og organiserte i andre forbund eller foreninger rammes ikke av en eventuell konflikt.

3. Etter arbeidstvistloven skilles det mellom følgende typer arbeidsstans;
Jmf. Arbeidstvistloven kapt.1, §§1.5, 1.6 og 1.7;

Arbeidsnedleggelse (streik) - en hel eller delvis arbeidsstans som arbeidere i fellesskap eller i forståelse med hverandre iverksetter for å tvinge frem en løsning av en tvist mellom en fagforening og en arbeidsgiver eller arbeidsgiverforening.


Som ledd i en arbeidsnedleggelse regnes det at vedkommende bedrift som følge av arbeidsnedleggelsen søkes sperret for arbeidskraft.


Arbeidsstenging (lockout) - en hel eller delvis arbeidsstans som en arbeidsgiver iverksetter for å tvinge frem en løsning av en tvist mellom ham selv eller en annen arbeidsgiver og en fagforening eller mellom en arbeidsgiverforening og en fagforening, uten hensyn til om andre arbeidere tas inn istedenfor de utestengte.


Som ledd i en arbeidsstengning regnes det at de utestengte arbeidere søkes hindret i å få annet arbeid.


Arbeidsoppsigelse - arbeidernes oppsigelse av sine arbeidsplasser eller arbeidsgivernes oppsigelse av arbeidere i hensikt å iverksette arbeidsnedleggelse eller arbeidsstenging

4. Dette innebærer at organiserte i Norsk Arbiedsmandsforbund på G4S Aviation A/S kan helt eller delvis tas ut i streik.

5. ALLE ansatte i G4S Aviation A/S kan helt eller delvis permitteres eller utsettes for lockout.

6. Ved Lockout utestenges arbeidstaker fra bedriften og har ikke krav på økonomisk støtte. For organiserte i NAF vil det utbetales streikebidrag på lik linje med de eventuelt streikende. Det samme gjelder ved permitteringer.

7. Norsk Arbeidsmandsforbund vil utbetale streikebidrag til sine organiserte fra første dag. Dette gjelder også ved Lockout og permittering.

8. Skulle man bli tatt ut streik skal man møte på LO-huset på Gardermoen når du egentlig skulle startet vakten. Streik er ikke fri!

9. Parat oppfordrer sine medlemmer til å være solidariske i en eventuell konflikt – dvs. ikke ta ekstravakter eller utføre arbeid som de streikende skulle ha gjort. Det regnes som streikebryteri og er uetisk.

10. Vi kjemper alle for samme sak og det er uforsvarlig at arbeidsgiversiden ikke ser verdien i det arbeidet vekterne utfører.

11. Skulle en NAF-organisert vekter bli tatt ut i streik vil fagforningen eller klubben kontakte deg.

12. For øvrig viser NAF-klubben til lov om arbeidstvist av 1927 og ved spørsmål kan man kontakte HTV Svein Engelstad (906 906 17) eller nestleder Knut Marius Gaarder (922 22 027).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar