onsdag 16. juni 2010

TARIFFINFO 29-2010

Vekterstreiken  -  Streikerapport og  informasjon
Rapportene vi mottar sier at streiken fungerer godt i alle avdelingene som er omfattet. Tillitsvalgte gjør en stor innsats og er godt organiserte. De har mange forskjellige tiltak for å holde seg synlige i sine omgivelser, og får derved markert seg og sine lønnskrav på en god måte. Det gjøres også en utmerket jobb rundt om på våre avdelingskontor - Vi har all grunn til å være stolte over innsatsen og måten dette gjennomføres på!

Sentralt er det stor pågang fra media - forbundslederen flyr fra det ene TV-studioet til det andre. Journalister fra alskens aviser og kanaler står i kø. Det er også stort medietrykk i avdelingene. Så i denne tiden kan ingen si at vi er lite synlige! Vi kommer til og får fram vårt budskap.
Det dukker opp mange spørsmål under en konflikt - og ikke minst oppstår det mange rykter. Vi ber dere instendig om ikke å forholde dere til rykter, eller det en eller annen tror de vet. Streiken ledes fra forbundet sentralt og dere må forholde dere til informasjon herfra i disse spørsmålene. Hvis ikke kan det bli mye feilinformasjon videre til medlemmer.
Vi redegjør for noen problemstillinger her.

Hvem er omfattet av streiken?
Det oppstår uklarheter noen steder om hvem som er omfattet av streiken. Forholdet er slik at de som er medlem hos oss og i medlemssytemet er registrert på vekteroverenskomsten - de  er omfattet.
Så finnes det noen få som har en stilling som ikke lønnes etter overenskomsten - Det vet vi i utgangspunktet ingen ting om, når det ikke er registrert, så de er likevel tatt ut. De må da søke dispensasjon for disse personene.


De som permitteres - Streikebidrag
Det er nå permitteringer av våre medlemmer på grunn av streiken. Reglene er slik at dersom utfallet av streiken har betydning for den permitterte - så har vedkommende ikke rett på dagpenger fra NAV. Altså en som selv følger vekteroverenskomsten får ikke dagpenger. 
Vi har i dag besluttet at vektere som permitteres pga vekterstreiken skal gis streikestønad i henhold til vedtektenes § 17, på linje med de streikende. Merk at de samme vilkårene må være oppfylt for disse medlemmene, med betalt kontingent osv.


Streikebryteri
Det rapporteres om streikebryteri flere steder. Fantasien synes å være stor blant en del ledere. Vi må forholde oss til dette på samme måte som under renholdsstreiken og bekjempe så godt vi kan, på de måtene vi får til, alle de tilfellene som oppstår. Vårt hovedmantra er at ingen skal kunne gå inn å gjøre jobben som de streikende skulle ha utført!
I de tilfellene det er inngått avtaler om andre som kan gå inn og ta over arbeid, er disse avtalene ugyldige. Slike avtaler må i tilfelle inngås mellom partene. Forbundet har ikke inngått avtaler på dette området, og kommer heller ikke til å gjøre det.

Nye medlemmer
Vi ser at medlemstilstrømningen fortsetter, så det gjøres en god jobb på dette området også. Vi er nå ca 100 flere aktive medlemmer enn det var for 14 dager siden. Uten å ha kontrollert det nøye, kan vi nok anta det meste av nyinnmeldinger nå kommer fra vektere.
 
Lykke til med videre streikeinnsats! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar