tirsdag 15. juni 2010

Umodne?


 På fredag gikk Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, hardt ut mot vekternes forhandlingsdelegasjon i Dagsnytt 18. I dag gjentar han det samme i Dagbladet. Vekterne er umodne. 

Petter Furulund er frustrert over forhandlingsdelegasjonen til Arbeidsmandsforbundet.
– De tillitsvalgte for vekterne oppfører seg som unger i en leketøysbutikk. De vil ha alt, og vi må prøve å forklare dem at de bare kan få én leke, sier han til Dagbladet.
Videre karakteriserer han forhandlingsdelegasjonen som en umoden gjeng.
— Det virker som de ikke har skjønt spillereglene for slike forhandlinger. De skjønner ikke at selv om man går til forhandlingsbordet med ulike utgangspunkt, så må man prøve å møtes på midten.

Indignert

Geir Merkesdal, hovedtillitsvalgt i Loomis AS og en av vekterne i forhandlingsdelegasjonen, begynte som vekter i 1977. Med 33 års erfaring fra bransjen føler han seg ikke spesielt umoden.
– Ja, i min alder kan jeg jo egentlig ta dette som et kompliment, ler han. Men blir fort alvorlig.
– Han klarer ikke å gjøre meg forbanna, men jeg blir jo indignert på medlemmenes vegne. Indirekte angriper Furulund alle vektere, for det er kravene fra medlemmene vi i forhandlingsutvalget viderebringer, sier han.
Og legger til
– Og man kan jo stille seg et spørsmål om hvem som er umoden her.

Her og Nå

I Her og Nå i NRKP1 i ettermiddag modererte Furulund seg noe.
– Leketøysbutikken var ment som en illustrasjon, sa han.
Og forklarte at problemet var at vekterne forventer seg vanvittig mye penger i dette og de kommende oppgjørene, og at han er frustrert over de streikendes krav.

Godt forberedt

– Hvis NHO Service hadde møtt oss på midten, så hadde vi vært fornøyde, sier Janita Blomvik, tillitsvalgt i Securitas Transport Aviation Security (STAS) og medlem av forhandlingsdelegasjonen.
Hun føler seg ikke umoden.
– Jeg vil heller kalle meg godt forberedt til forhandlingene, sier hun.
– Vi må være så hardbarka for å oppnå noe. Dette er tross alt første gangen i historien vi streiker på vår egen overenskomst, poengterer hun.
Blomkvist er overrasket over at NHO Service reagerer slik på vekternes krav.
– For det første så tjener vi per i dag 14 kroner mindre per time i grunnlønn enn renholderne, som blir sett på som en lavlønnsgruppe. For det andre så har vi snakket om dette i fire år. Det har ikke vært noen hemmelighet at vi på sikt vil oppnå 95 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, avslutter hun.

1 kommentar: