mandag 14. juni 2010

Meklingsmøte klokken 12 - Frivillig lønnsnemd eller ei

NAF og NHO Service er fra og med klokken 12 idag i nye møter.
NHO Service skal da fremlegge forslag om frivillig lønnsnemnd.
Det betyr i så fall at en nøytral part vil bestemme hvordan lønnsoppgjøret ender, uten at partene har videre rett til forhandling.

- Går ikke motparten med på det kan konflikten bli langvarig, advarer Furulund i samtale med VG Nett.

- Jeg kan vanskelig se for meg at dette er aktuelt for oss, sier leder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund til NTB.

Vi kommer tilbake med nye oppdateringer med engang resultatet har blitt fremlagt!



infobox:
* En lønnsnemnd er et organ som gjennom voldgift avgjør resultatet i en arbeidskonflikt. En lønnsnemnd kan være både frivillig og tvungen. Ved frivillig lønnsnemnd bringer partene selv konflikten inn for en lønnsnemnd og fraskriver seg samtidig retten til selv å avslutte forhandlingene, for eksempel fordi de ser at de ikke kommer til noen løsning selv etter megling. Ved tvungen lønnsnemnd er det myndighetene som griper inn og beslutter at konflikten skal avgjøres ved lønnsnemnd.

* Stortinget har ved lov om lønnsnemnd i arbeidstvister opprettet en stående lønnsnemnd, Rikslønnsnemnda, med medlemmer både fra arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden. Ved frivillig lønnsnemnd kan partene avtale bruk av Rikslønnsnemnda eller bli enige om å sette sammen en annen nemnd for å løse konflikten. Ved tvungen lønnsnemnd er det normalt Rikslønnsnemnda som blir satt til å avgjøre konflikten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar